Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ακούει κανείς στο Υπουργείο Υγείας;



Το όνομα της δεν παίζει ρόλο, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς.  Η ιστορία της μεγάλη, αλλά έχει ένα κοινό παρονομαστή με αρκετούς άλλους ασθενείς του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.  Ανήκει στην κατηγορία των πολιτών που προσέρχονται στο ιατρείο μας όλο και πιο μαζικά, αυτών που έχουν ασφάλιση, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα και να κάνουν τις εξετάσεις τους.  Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους.

Τα μαθηματικά πολύ απλά.  Η γυναίκα χρειάζεται άμεσα:

100 ευρώ για φάρμακα, 150 ευρώ για εξετάσεις και 500 ευρώ για το ηλεκτρικό, το οποίο η ΔΕΗ την έχει ειδοποιήσει ότι θα το κόψει σήμερα.  Σύνολο, 750 ευρώ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Τα 250 ευρώ (για φάρμακα και εξετάσεις), αποτελούν την συμμετοχή της (που είναι στο 25% της πραγματικής αξίας τους).  Αφού δεν τα έχει, τι κάνει;  Μένει φυσικά χωρίς φάρμακα και εξετάσεις … ότι της ξημερώσει.

Το ιατρείο μας εξυπηρετεί ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.  Δεν μπορεί όμως να γυρίσει την πλάτη του σε μια συνεχώς αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού, που παρότι παίρνει έναν – χαμηλό – μισθό ή σύνταξη και έχει ασφαλιστική κάλυψη, αδυνατεί να καλύψει ΠΑΓΙΕΣ ανάγκες.

Ερωτούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας … θα βοηθήσει κάποιος όλους αυτούς τους ανθρώπους ή θα τους αφήσει να πεθάνουν;

Μέχρι στιγμής τα δείγματα που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας και κάποιοι συνεργάτες του είναι απλά απαράδεκτα.  Όποιος θέλει να τα δει/ακούσει, ας δει το παρακάτω βίντεο και ας ακούσει την εκπομπή λίγο πιο κάτω (τα πρώτα 20 λεπτά αρκούν).

Στο πρώτο βίντεο ο Υπουργός Υγείας λέει ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακα του.




Στο παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο συνεργάτες του Υπουργού Υγείας λένε σε δημοσιογράφους ότι δεν γίνεται να περιθάλπει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όλους τους ανασφάλιστους.



Εμείς οι 200 εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, απαιτούμε από τον Υπουργό Υγείας να μας πει:

Tι θα απογίνουν όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες αλλά και όσοι δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να αγοράσουν τα φάρμακα αλλά και να κάνουν τις εξετάσεις τους; 

Θα τους θυσιάσουμε, και αυτούς, στον βωμό των μνημονίων;







ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-18:00) 
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)