Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μήνυμα από τον επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης


Ελληνικό, 25/07/2013 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
-ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-


Την ίδια ώρα που τα εγχώρια μεγάλα ΜΜΕ αγνοούν επιδεικτικά  το ρεπορτάζ του BBC για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και τις καταγγελίας του ιατρείου μας για τα ψέματα που είπε στην κάμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας (εδώ θα διαβάσετε περισσότερα «Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ψεύδεται στο BBC»), άμεση, ουσιαστική και ελπιδοφόρα υπήρξε η απάντηση που έλαβε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από το γραφείο του Επιτρόπου για  τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης  Mr Nils Muižnieks, μόλις μία εβδομάδα από την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας μας για την δημιουργία του «Παρατηρητήριου θεμάτων Υγείας».  

Το παρατηρητήριο  λειτουργεί και καταγράφει κάθε περίπτωση, κάθε στοιχείο, κάθε αναφορά που αποδεικνύουν όσα βιώνουν καθημερινά οι ανασφάλιστοι, άνεργοι και ταυτόχρονα άποροι πολίτες στην προσπάθειά τους να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και αποτελούν απόρροια της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας απέναντι σε ανθρώπους που ουδόλως ευθύνονται για την ανεργία  και την απώλεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης. 

Ο Επίτροπος Mr Nils Muižnieks μάλιστα διευκρινίζει σαφώς στο μήνυμά του ότι εστιάζει την προσοχή του στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, καθώς και ότι επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Η απάντηση έχει ως ακολούθως

"Dear Sir, dear Madam, 

The Commissioner for Human Rights, Mr. Nils Muižnieks, thanks you for your communication and instructed me to reply on his behalf. He notes with interest the establishment of an “Observatory on Health Matters” and looks forward to receiving further information from you on the human rights situation in Greece. He will continue to pay careful attention to the human rights situation in your country.

 Yours sincerely, 

Françoise Kempf
Adviser
Office of the Commissioner for Human Rights
Conseil de l'Europe/Council of Europe
F-67075 Strasbourg cedex
France
"

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com